RIA-W verzuimt 3e klasser FC Axel uit te schakelen

Zaterdag 14 september toog Ria W vol goede moed, maar nog steeds zonder Jordy en Mike, naar Axel om aldaar tegen de plaatselijke FC uit te maken wie zich zou mogen melden in de volgende ronde van de KNVB beker. Waar Axel genoeg zou hebben aan een gelijkspel moest RIA W winnen om door te bekeren.

Wie vooraf dacht dat de 3e klasser wel even zou winnen van de rood-zwarten kwam bedrogen uit, de eerste 15 minuten golfde het spel op en neer, met een steeds meer dominant RIA W, waar Stijn, Tim en Yenten het middenveld in beslag namen, en voorin met een hardwerkende, goed spelende Jordi Maas (ex FC Axel). Het wachtten was op doelpunten, en nadat zowel Axel als Ria W al enkele malen dicht bij de openingstreffer was, was het na een klein half uur spelen Jordi Maas, die in de 16 meter onreglementair werd tegengehouden, strafschop en Jordi met de 0-1. Na het openingsdoelpunt was het Kaay die enkele keren de meubelen moest redden, zoals wel vaker deed hij dit bekwaam. Vijf minuten voor rust was het Samed die met een mooie steekpass de verdediging van Axel open sneed, Jordi op het juiste moment vertrokken maakte de pass mooi af en daarmee de ruststand op 0-2, RIA W op rozen.

Na rust, met Amine voor Yenten, kreeg Ria W gelijk de 1-2 om de oren, zwak verdedigen, slechte communicatie, niet scherp…..zeg het maar, maar feit is, Axel terug in de wedstrijd. Na zo’n vroeg doelpunt is het zaak om de eerder ingeslagen weg terug te vinden, helaas voor de Westdorpenaren was er geen routeplanner die die weg terug kon vinden. En als dan ook de referee ons de verkeerde weg op gaat sturen dan wordt het een lastig verhaal. Waar we in de 65e minuut een pingel tegen krijgen (was de overtreding wel in de 16 meter?) en daarmee de 2-2. Servan en Samed waren op dat moment al preventief gewisseld voor Deylor (debuut) en Mahdi. Beide ploegen gingen nog vol voor de winst, een handsbal van Axel binnen de grote baklijn werd weggewuifd, want 1 handje mag blijkbaar van deze leidsman als je de thuisploeg bent. Waar iedereen in de 97e minuut tevreden was met 2-2 (qua veldspel en kansen de terechte uitslag) was het onze man met de fluit die besliste dat een tackle van Tommy op de bal ipv een corner een strafschop moest worden, enfin ook deze ging tussen de palen en daarmee de eindstand op 3-2 bepalend. Mooie bekercampagne beëindigd, en nu vol naar de 1e wedstrijd in de competitie waar VV Spui op bezoek komt.

Opstelling RIA W: Kaay, Metin, Tommy, Rufo, Andreas, Tim, Stijn, Yenten (45e Amine), Samed (70e Mahdi), Jordi, Servan (65e Deylor)