RIA W – Zaamslag 0-0

Door trieste omstandigheden bij de tegenstander, snel schakelen van beide clubs kon deze wedstrijd verzet worden van zaterdagmiddag naar donderdagavond. Na een minuut stilte te ere van een VV Zaamslag lid werd de wedstrijd op gang gefloten voor de 50 toeschouwers door scheidsrechter Houde. Assistent scheidsrechter deze avond aan RIA W zijde was overigens de heer A. van Drongelen.

In een gelijk opgaande 1e helft werden er voor beide ploegen exact 0 kansen bij elkaar gevoetbald. Zaamslag mocht echter 2x een vrije trap nemen rondom de 16 meter, ex-Ria W speler Cees van Tiel jr. kweet zich telkens van deze taak, niet onverdienstelijk maar ook niet doeltreffend. Na rust, waar Yenten wegens werk het veld moest verlaten, ging RIA W iets verder naar voren spelen en werd ook sneller de lange bal gehanteerd, in deze helft (die overigens maar 38 minuten zou duren)werden door RIA W vijf mooie kansen bij elkaar gevoetbald. Samed, Michael, Bayram, Liam en Jordi hadden het vizier (nog) niet scherp genoeg staan. Een vrije trap van Rufo werd geschampt anders zou deze bal op zeker tussen de palen zijn beland.

Verder vuurwerk werd verzorgd door de lichtshow rondom het voetbalveld, de bliksem werd echter rond de 83e minuut zo hevig, dat beide trainers in overleg met de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd maakten. Een unieke bril-eindstand werd hiermee vastgelegd. Volgens de statistieken de 1e eerste 0-0 in de laatste 5 jaar. Een ander leuk weetje, in de 75e minuut viel Amir Saouib in voor Bayram. Hiermee speelde RIA W weer met een tweeling in de wedstrijd. Na Yenten en Yarne voor de 2e keer in de recente geschiedenis.